Endelig nytt hus i Bergen

Ledelse, ansatte og studenter på Det medisinsk-odontologiske fakultet var samlet 7. oktober for å feire statsbudsjettet og løftet om nytt odontologibygg. På bildet ser vi: Bak fra v: Jan Georg Tangenes (underdirektør) og Per Omvik (dekanus). Foran f.v: Anja Nyland Simensen (leder, fagutvalget), Sigmund Grønmo (rektor), Ben Holan (NSU-leder, Bergen), Hildur Søhoel (avdelingsdirektør), Magne Raadal (visedekan). Foto: Paul Sigve Amundsen/UiB.

Regjeringen har foreslått å bevilge de første 60 millionene til nytt odontologibygg i Bergen over statsbudsjettet for 2009. Det nye bygget har en total kostnadsramme på 672 millioner kroner.

Det er også foreslått en økning av trygderefusjonene til tannhelsehjelp på hele 30 prosent, til 1,32 milliarder kroner.

Regjeringen foreslår ellers å prioritere en økning av midlene til spesialistutdanning av tannleger. Midlene skal benyttes til etablering av et eget studieforløp som fører fram til dobbeltkompetanse (tannlegespesialist og forsker). Forslaget inkluderer også lønnsmidler

Videre foreslås at antallet desentraliserte utdanningsplasser for tannleger under spesialistutdanning prioriteres. Det foreslås også å videreføre tilskudd til prosjektering og utprøving av ny spesialitet i klinisk odontologi, og til prosjekter angående tannhelsebehov for innlagte på sykehus.

Ordningen med særskilte tiltak rettet mot tannbehandling til rusmiddelavhengige skal evalueres i løpet av 2009.